در شرايطي که توليد کننده ايراني از جهات مختلف چون تحريم ها و افزايش سرسام آور هزينه هاي توليد در فشار است چه دليلي دارد کالاهاي خارجي به اين وفور در بيلبوردهاي شهري و تبليغات رسانه ملي جا خوش کنند؟

به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، بهبود وضعيت اقتصاد کشور نياز به مصرف کالاهاي داخلي دارد و اين مسئله بارها توسط رهبر معظم انقلاب مورد تاکيد قرار گرفته است. ايشان در يکي از بيانات خود در زمينه اهميت مصرف کالاي داخلي مي گويند: "من بارها در سخنرانيهاي اوّل سال و غير آن تکرار کردم، الان هم به شما عرض ميکنم: محصولات داخلي را مردم مصرف کنند؛ نروند دنبال اين نشانهها. حالا مُد شده است بگويند «بِرَند» است، بِرَند فلان؛ بِرَند چيست! برويد سراغ مصرف توليدات داخلي. آن چيزهايي که مشابه داخلي دارد، متعصّبانه و با تعصّبِ تمام، ملّت ايران، خارجيِ آن را مصرف نکنند...من فقط براي متديّنين و افرادي که براي حرف ما حجّيّت شرعي قائلند، اين را نميگويم؛ من اين حرف را براي هرکسي ميگويم که به ايران علاقهمند است، به آيندهي کشور علاقهمند است، به فکر بچّههاي خودش است که بنا است فردا در اين کشور زندگي کنند. شما مصنوعات خارجي را که مصرف ميکنيد، در واقع کمک ميکنيد به اينکه حجم آن بنگاه خارجي، آن کارگر خارجي، آن سرمايهدار خارجي، مدام بيشتر بشود و توليد داخلي ضربه بخورد، شکست بخورد. اين را به همهي مردم، بخصوص آنکسانيکه مصارف زيادي دارند[ميگويم]؛ دولتيها هم همينجور؛ دولتيها هم در مصارف دولتي، در اشياء مصرفياي که در ساختمانها، در چيزهاي گوناگون مصرف ميکنند، حتماً ملاحظه کنند توليد داخلي را".
[1]
مطلب فوق گوشه اي از تأکيدات چندباره مقام معظم رهبري بر مصرف کالاي داخلي به عنوان يکي از مهمترين مؤلفه هاي اساسي جهت بهبود اوضاع اقتصادي کشور است.
در سيستم اقتصادي مصرف از آن دسته ارکاني است که مي توان گفت کل گردش اقتصاد را تحت تأثير خود قرار مي دهد چرا که مصرف، باعث شکل گيري و رونق توليد و اين دو باهم متضمن و فزاينده سرمايه گذاري در سيستم اقتصادي خواهند بود.
اين در حالي است که در اقتصاد ايران بازار شب عيد يکي از مهمترين و حتي اصلي ترين زمان رونق بازار از جهت خريد و فروش و معاملات مخصوصا در بازار اجناس مصرفي است. به طوري که به زعم برخي بازار شب عيد درآمد يکساله کسبه را تأمين مي کند.
با کنار هم قرار دادن سه مؤلفه اي که به اختصار توضيح داده شد؛ تأکيدات مکرر بر مصرف کالاي داخلي، نقش پر رنگ و کليدي مصرف در سيستم اقتصادي و افزايش حجم خريد و فروش در بازار شب عيد، به روشني مشخص مي گردد که در بازه زماني حاضر مسئولان و برنامه ريزان وظيفه سنگيني را بر عهده خواهند داشت. چرا که مي بايست به هر طريقي و با هر سياستي در بازار شب عيد سليقه مصرف کنندگان را هرچه بيشتر به سمت خريد کالاي ايراني سوق دهند. حتي اگر مردم از کالاهاي بي کيفيت ايراني ناراضي هستند خاطره خوشي در ذهن ندارند، تلاش کنند تا با ابزارهايي که در دست دارند چون تبليغات و آگاهي بخشي هاي مؤثر ومفيد اجناس با کيفيت تر داخلي را معرفي و جايگزين کنند. مطمئناً ملت ايران اگر بر اين موضوع واقف باشند که خريد کالاي داخلي به نفع رشد پيشرفت کشور خواهد شد حتما در اين مسير کم نخواهند گذاشت کمااينکه در گذشته، بسيار از پس اين قبيل آزمون ها برآمده و عشق به اعتلاي کشورشان را ثابت کرده اند.
اما اگر بخواهيم با اين پيش فرض عملکرد شهرداري، مراکز اصناف و... را مورد ارزيابي قرار دهيم حقيقتاً نمره بسيار بدي را کسب مي کنند. تبليغات کالاهاي خارجي در سرتا سر شهرهاي بزرگ حتي رسانه ملي نمونه اي بارز از سوء تدبيري ها است.
دقيقاً در شرايطي که توليد کننده ايراني از جهات مختلف چون تحريم ها و افزايش سرسام آور هزينه هاي توليد در فشار است چه دليلي دارد کالاهاي خارجي به اين وفور در بيلبوردهاي شهري و تبليغات رسانه ملي جا خوش کنند؟ نکند حالا توليدکننده داخلي از خارج از کشور تحريم شده است قصد داريم با تبليغ برندهاي خارجي و تغيير ترجيحات و سليقه جهت مصرف کننده ، از داخل هم ايشان را تحريم کنيم؟!

به دليل قانوني که در سال 91 سالي که توليد ملي، حمايت از کار و سرمايه ايراني نامگذاري شد لغو شده است؟ قانوني که در آن شوراي عالي انقلاب فرهنگي تبليغ کالا و خدمات خارجي را که مشابه داخلي دارد و تبليغات کالا و خدمات داخلي که نام خارجي دارد ممنوع کرد و از سوي ديگر شهرداري تهران هم همان سال اعلام کرد که به منظور تحکيم توليد ملي تبليغ کالاهاي خارجي را ممنوع کرده است و دستگاههاي دولتي چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز بر اعمال اين ممنوعيت و محدوديت تأکيد کردند. ضمناً در کارگروه حمايت از توليد هم، توقف تبليغ کالاهاي خارجي تصويب و ابلاغ شد. يعني شهرداري به قانوني که خود تصويب کرده هم عمل نمي کند؟


در شرايطي که هر روز فشارها و تحريم ها از جانب دشمنان بيشتر و بيشتر و آتش اين جنگ اقتصادي افروخته تر مي گردد مسلماً مسئوليت مسئولان و مديران هم به همان ميزان يا حتي بيشتر افزايش مي يابدچرا که بايد با تمام قوا از امکانات و موقعيتي که مردم در اختيارشان گذاشته اند بهترين استفاده را برده و از منافع ملت دفاع کنند. پس با اين اوصاف و البته تأکيدات پي در پي صاحبنظران و دلسوزان نظام بر حمايت از توليد داخلي و مصرف کالاي ايراني، لغو مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي به هيچ عنوان در جهت منافع ملت ايران نيست و مسئولان دولتي، شهرداري، رسانه ملي و ... بايد علاوه بر اينکه سريعاً اجازه تبليغات کالاهاي خارجي را لغو کنند مي بايست براي اين تصميم غلط خود به مردم پاسخگو هم باشند.
انتهاي پيام/س
[1] ـ سخنراني در جمع مردم آذربايجان، 29/11/93